producties
producties > producties in ontwikkeling
 
>> gerealiseerd
>> in productie
>> in ontwikkeling

 

Hutten naar Seoul

Vorig jaar ontving de ontwerper Richard Hutten een mail met de vraag of hij interesse had in Seoul een Design Academie te willen oprichten en of hij daarbij ook de aanpalende ‘design shopping mall’ van 140.000 vierkante meter kon ontwerpen.

Een flauwe grap...!? Nee, het Koreaanse Rhea Consortium had zijn oog laten vallen op de 36 jarige Nederlandse ontwerper die in ons land naam heeft gemaakt met zijn meubelontwerpen die onder andere te zien zijn in het Centraal Museum Utrecht, het NAI en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Voor Seoul heeft Richard samenwerking gezocht met Jacob van Rijs van het architectenbureau MVRDV Inmiddels is hiervoor de werkmaatschappij HMVRDV opgericht. Gezamenlijk wordt nu gewerkt aan een ontwerp dat in Seoul aan het bestuur van de stad zal worden gepresenteerd.

De opening van de mall staat gepland voor het 4e kwartaal van 2006, de academie moet een jaar later haar deuren openen. Momenteel wordt research gepleegd voor een filmdocumentaire over dit spectaculaire plan.

             
         
Ga naar de beginpagina  Ga naar boven