producties
producties > producties gerealiseerd
 
>> gerealiseerd
>> in productie
>> in ontwikkeling

 

Tonio Hildebrand, de eik leek geveld

Tonio Hildebrand kan worden getypeerd als vermaarde autocoureur, maar ook als een meesteroplichter, een scharrelaar, een rokkenjager en bovenal een levensgenieter. Hij is zelden zonder ferme Havanna te zien die hij in een eigen ‘locker' bij de firma Hajenius aan het Rokin op voorraad houdt. In het verre verleden is hij wel eens in aanvaring gekomen met justitie en fiscus waardoor hij enige maanden onvrijwillig aan het Klein Gartmanplantsoen moest verblijven. Hij verplaatst zich het liefst per ‘streched limo' maar hij blijkt toch niet over ruime financiële middelen te beschikken. Een big spender met te weinig geld.

In 1997 werd Tonio getroffen door een hersenbloeding en sindsdien is hij aangewezen op een rolstoel. Vanaf zijn bed houdt hij als een spin in het web met iedereen contact en regelt afspraken, bezoeken en contacten. Of, zoals Henk Hofland het uitdrukt; ‘Tonio is iemand die zijn eigen bestaan uithakt, iemand die niet bij de pakken gaat neerzitten...iemand die nog nooit verslagen is'

De film is een portret over deze opmerkelijke man aan de hand verhalen van Tonio zelf en van zijn vrienden en kennissen. Het wordt terugkijken op een tijd, op een leven dat is geweest. Herinneringen aan een tijd waarin alles mocht en kon maar die ook zijn tol eiste. Een portret van de Nederlandse Robin Hood.

regie: Jeroen Visser
camera: Daniël Gallenkamp
montage: Katharina Türler
lengte: 55 minuten

© 2003 Visser & Van Rijckevorsel Filmprodukties

             
         
Ga naar de beginpagina  Ga naar boven