producties
producties > producties gerealiseerd
 
>> gerealiseerd
>> in productie
>> in ontwikkeling

Pierre Audi, language of dreams

PIERRE AUDI studeerde in Oxford. In 1979 stichtte hij het Almeida Theatre in Londen, dat in tien jaar tijd uitgroeide tot een van de meest vooraanstaande internationale centra voor hedendaagse muziek en muziektheater. Hij regisseerde er diverse theater- en operaproducties van contemporaine toneelschrijvers en componisten. In 1990 regisseerde hij de Britse première van Verdi’s Jérusalem voor Opera North in Leeds.

Sinds 1988 is Pierre Audi artistiek directeur van De Nederlandse Opera, waar hij als regisseur samenwerkte met o.a. de beeldend kunstenaars Jannis Kounellis, Georg Baselitz en Karel Appel. Bij Het Zuidelijk Toneel realiseerde hij Racines Bérénice. In 1997 maakte hij zijn debuut aan de Bayerische Staatsoper te München met de wereldpremière van Hans Werner Henzes Venus und Adonis. Deze productie was vervolgens te gast bij het Teatro Carlo Felice te Genua en in het Nationaltheater Mannheim.

In de film gaan we terug naar het Almeida theater in Londen waar Pierre Audi een van de grondlegger van is. We volgen Audi bij de repetities van Alice in Wonderland, ook de componist Alexander Knaifel en de dirigent Martyn Brabbins van deze opera komen aan het woord. De beeldende kunstenaars Georg Baselitz en Jannis Kounellis vertellen over hun samenwerking met Audi voor de opera’s Punch and Judy en Die glückliche Hand. Reinbert de Leeuw gaat in op de totstandkoming van de opera Rêves d’un Marco Polo van de componist Claude Vivier. Dirigent Hartmut Haenchen wordt geïnterviewd over Der Ring des Nibelungen, een van Audi’s grootste producties. De componist Guus Jansen herinnert zich de intensieve samenwerking met Pierre Audi voor de opera Noach. Ook andere belangrijke producties van Audi komen in de film aan bod.

regie: Jeroen Visser
camera: Daniël Gallenkamp
montage: Erik Disselhoff

© 2001 NPS/Prins Bernhard Cultuurfonds/Visser & Van Rijckevorsel Filmprodukties

             
         
Ga naar de beginpagina  Ga naar boven